Dragträning – en av mina nya kärlekar

IMG_6276
Har under de år jag hållit på med hund har jag fastnat för freestylen och brukset, båda dessa är dock lagda på is. De två nya kärlekarna i mitt liv där är vallningen men även dragträningen som jag fastnat för.
Först upplevde jag det som en inne-sport bara och fattade inte varför alla var så amazed, men det är fantastiskt kul och hundarna älskar det.
Är inte så intresserad av att tävla i det, men det är fantastiskt kul träning!
Just nu när vi fått till ett bra flyt i det hela och de är med på noterna är att försöka nöta in kommandon och smidiga omkörningar, hålla sig vid sidan av vägen likväl som att tjejerna ska bli mer synkade.
Kajko-Kellie har blivit en riktig mardröm i starter och stänger av öronen titt som tätt. Försöker att inte märk det så att jag inte ska bråka på henne för allt. Dota kan också vara lite dövörad, men för det mesta är en hon en klippa och leder oss rätt och hjälper Kellie med hur man ska bete sig.
Draget känns som ett bra och tidseffektivt komplement till lydnaden och vallningen, likväl som att det är ett perfekt sätt att köra slut på dom så att de känner sig nöjda om lugnare dagar väntas. För Kajko-Kellie gör det underverk, räcerråttan har pissmyror i brallan..
Om det är någon som aldrig har provat så kan jag varmt rekommendera det, jag tycker det är roligast att cykla men det är för att jag inte är någon storslagen springare likväl som att det går så fantastiskt fort när de får ta i allt vad som har och man cyklar efter.

3 Replies to “Dragträning – en av mina nya kärlekar”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *