Doddo

DSC_3032
Kände mig så jäkla värd att få cykla iväg och träna i 2h ikväll.
Jag har suttit och pluggat hela dagen, okej små avbrott för lite kroppskontroll-träning med tjejerna, men i övrigt att jag suttit och pluggat teori. Skäms typ över att jag inte har körtkort ännu och det suger verkligen att bli så beroende av alla andra.. men jag vet ju att jag kan. Jag ska bara se till att sätta den här teorin nu så ska jag ha den där helvetes jävla lappen.
Tillbaks till ursprungsämnet, tappade visst tråden där lite.    Som   vanligt   med   andra   ord.
Jo vi cyklade bort till slottet och tränade på ängen bakom, så jäkla perfekt.
Efter 2 mindre bra pass med Dot den senaste tiden så fick vi till ett dunderpass.
Jag la ut en plan med ruta, apporteringsdirr, vittring innan och sedan tränade vi.
Dot
– Metallapporting:  Fortsatte på inlärningen, klickar för när metallen slutar skallra (dvs när hon verkligen håller i den ordentligt) Hon börjar koppla att det slutar va äckligt om hon håller hårt. Men det finns en del kvar. Nu kunde vi köra på svensk-metallen igen utan större konstigheter jämfört med tidigare. Ett smärre genombrott.
– Rutan: Ska köra utan rutband ett tag och påminna om tanken med att spring igenom rutan tills du hittar targeten och hon fattade bra, gjorde fina repetitioner även om jag måste sluta slarva och hålla på att testa att köra konskick ihop med rutan. Hon förstår inte det riktigt ännu.  Vi tränade även lite kvardelen i rutan och det funkade bra, men hon är ju inte riktigt den som är den när det kommer till stadga.
-Fotgående: Jag klockade 5 min och så gick vi. Testade av tempoväxlingar, tempo+halt ~ där glider hon fram lite, stegförflyttningar och vändningar på stället.
Hon jobbade på bra, men jag tappade henne lite då och då. Med det facitet i hand så får jag fan ta mig i kragen och träna längre fotgåenden och verkligen ta tid. Detaljerna sätter hon ju i korta reps överlag, men vi måste bygga uthållighet om hon ska orka hålla ihop även i längre.
-Fjärr: Fjärren är en av våra akilleshälar, men med Kong Frisben så lyckades vi lösa upp den knuten rätt fint. Så bara att fortsätta träna, variera avstånd och nöta signalkontrollen.
– Inkallning med ställande:
Vi fortsätter jobba med targt, bakom och där hon ska ställa sig. Då ställandet i sig inte är en helt naturlig grej för henne så kommer jag ta oss tid för detta. Vill att hon ska tycka det är häftigt och lätt. Vill att det ska slita minimalt på henne.  Hon svarar dock väldigt bra på target där hon ska stanna. Helt annat tryck i tassarna. Har filmat några träningspass så ska bli kul att jämföra om några månader.  Runda träningen har ju inte gett oss så mycket alls. Den kanske funkar för vissa, men inte för oss.
-Vittring: Allt eller inget momentet.. tyvärr har jag blivit sur på henne här vilket jag nu får äta upp… men när vi skulle göra något annat sprang hon och gjorde en perfekt vittring, så jag vet ju att hon kan. Testade med korv bland pinnarna, men hon gick ändå runt en stund innan hon slog på nästan och började leta rätt pinne. Men med rutin så borde det ge sig.
Det här inlägget blir lite mer ingående på träningen, men jag behöver skriva ner lite för att få ordning på tankarna.
 
DSC_2987
Kellies träning:
Jag kände mig ambitiös och i min planering hade jag skrivit platsliggning(säkerhet och uppsitt), fotgående (operation anti-såga) och tempo i ligg/stå/sitt (hon har varit lite låst), så vi gjorde så helt enkelt och ja lite till med.
– Platsliggning:
Belönade spontan kontakt och ställde upp och körde tävlingsmässigt, hade klicker med mig för en gång skull (ska nog börja träna mer med klicker igen) och belönade nedlägganden, att hon la sig rakt och la ner huvudet snabbt. Har haft eller ahr en låsning där när hon i nedläggandet inte lägger sig med båda framtassarna utan lägger den ena undr sig (vet inte om man får neddrag för det?) men idag vart det bra och jag fick till 6 repetioner, några kort liggtider och några längre. I uppsittet var jag redo med korven så att hon fick den direkt när jag sa fot. Känns betryggande inför helgen med bra platsliggningspass, vore guld om vi kunde börja få till 2 perfekta minuter med huvudet stadigt i backen.
Så vi fortsätter såhär, det funkar ju. Stick   too   the    fucking      plan!
– Fotgående:
Jag satte klockan på 3 min och jag belönade spontankontakt, försökte se små tendenser till annorlunda huvudföring, nu lutar hon gärna huvudet mot mitt lår vilket gör det liiite svårare att gå ibland. Har tappat lite min målbild, funderar fortfarande.
Hon gick fint, men fick inte till någon direkt förändring. Provade att belöna mer bort från mig och undvika alla bakom-mig-belöningar. Kontakten var dock bra och hon verkar ha bra koll på systemet.
– Läggande:
Funderar på att döpa om det, ligg har så många betydelser nu och då jag har det i fjärren också så blir det lite konstigt. Funderar på att döpa om det till “mark” istället och ha det som kasta dig fort som fan i backen – ord.
Men hon svarade fint på handhjälper och det verkar ligga lite i dålig belöningsvariation också. Så borde sätta mig och inventera min belöningsbank också.
Länkade lite och körde någon ruta också och det gick fint. Hon är allt bra min lilla sparv <3
Längtar tills vi får enta elitklassen ihop!

One Reply to “Doddo”

  1. Kör hårt med körkortet. Är frihet att åka vart man vill när man vill:) jag kör däck istället för ligg med grimm för är något ord de minsta lik de andra har han hunnit utföra de beteendet. Fort å fel är hans motto ibland…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *