Debut lydnadsklass II

8516190_origNu är det gjort – nu har vi debuterat!
Gått och våndats över detta i flera veckor, varit tävlingssugen men inte känt mig redo. Inte tyckt att varit redo, det har funnit så mycket att jobba med. Samtidigt behöver det inte vara perfekt för att gå ut och tävla.
I det stora hela så sitter 2ans moment med undantag för fjärren som nog är riktigt ful faktiskt. Men i övrigt så sitter de var för sig och har funkat fint i länk förutom fjärren.
Men den ska vi inte prata om, den är som den är tills vi löst upp den knuten bara.
Doddo brukar gilla att tävla så vilade henne i en vecka från träning för att hon skulle vara så peppad som möjligt.
Ramona hämtade upp mig vid 12 tiden och vi mötte upp Alba och Amelie på Bro-Håbo lite innan 13. Mina tävlingsnerver eller bakfylla.. svårt att avgöra gjorde mig lite småååått illamående och rikligt nervös. Men nervös var jag till ingen nytta, Doddo gör som alltid när det vankas tävling – sitt absolut bästa och gladaste!
Platsliggning – 10
Fint nedläggande, härlig kontakt på avstånd och kvickt uppsitt vilket varit vår svaghet
FF – 8,5
Vi vart lite tagna på sängen här, första delen var språngmarsch så höll på att tappa henne helt och då gick hon jäkligt långt fram i friaföljet genom hela.
Fick neddrag på sneasitt, sega halter och att vi tappade varandra lite, kändes inte så bra gentemot vad vi brukar göra, men vi fick väl betalt ändå och hon var ju peppig.
Läggade – 8
Hon gled låååångt fram i transporten men gjorde ett fint nedläggande men vi fick lite neddrag för tempot där verkar det som, fick knappt upp henne i uppsittet, också en av våra svageheter. Med ett DK så kändes det som ett lagom snällt betyg iallafall.
Inkallning – 8,5
Jag tyckte personligen hon gjorde en jättefin inkallning men med ett något avsaktande innan halt, sedan tyckte domarn inte riktigt likadant. Mer tempo önskade hon och ett distinktare avslut. Med nya ingången tror jag nog vi kan charma domarna och förbättra kvaliten här. Helt ok betalt! Rak ingång från vänster.
Rutan – 10
Jag är van vid ett bättre tempo, men hon hittade direkt och sprang rakt och stannade bra på kommando.
Apportering – 9
Fint gripande och bra tempo och ingång enligt mig. Domarn ville ha lite mer tempo.
Hopp – 9,5
Bra tryck ut, distinkt sitt med bra förståelse och fint återhopp. Hon touchade mig i benet, men det borde vi komma bort från med ny ingång. Domaren drog för touchen.
Fjärr – 7
Vårt svåraste moment. Som väntat så fick jag inte upp henne på första, konstigt nog fick jag inte upp henne förrän kom.3.. plus ett litet frammåt-hopp. Men men resten flöt fint och fint uppsitt. Så med tanke på att knuten finns på träning så är jag nog jäkligt nöjd med prestation och betyg.
Helhet – 10
Doddo är en liten gullig och söt 10a idag, kändes jättebra!
Allt som allt slutade vi på 181,5p och delad 3e plats. Kändes hur kul som helst!!
Tänk min lilla Doddo, för 1 år sedan låg du gipsad och jag i tårar, nu har vi rest och och tagit oss så fantastiskt långt på kort tid.  F a n t a s t i s k t!!
5491607_orig
Att ha fantastiska vänner som Alba, Amelie och Ramona som följer med och ger stöd när man tror att allt ska gå åt helvete, det är guld värt!
Är så glad!!

5 Replies to “Debut lydnadsklass II”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *