Dagens träning i hundsportcentrum

Idag var det tisdagsträning igen med klicka hunden gänget.
Var lite träningsdepp i söndags, men insåg sedan att jag ändå uppskattar när träningen går dåligt ibland, det ger en tankeställare och driver på ett jävlar-anamma-tänk.
Idag var vi som sagt i Stockholms hundsportcentrum. Min plan var att höja Kellan och ha ett “belöna allt du bara kan” pass. Inge pet och gnet utan bara massor med mys och bus.
Fokuset idag låg på tempo och tryck. Inget jag vanligtvis gör, men Kellan behövde verkligen blåsa ur sig och eg. jag med.
Så vi tävlade mellan två targetplattor med metallapporten och med träapporten.  Ibland upplever jag att det inte är förmågan eller motivationen att spring snabbt som inte funkar, däremot behöver vi träna in att kunna ösa max. även med apporter i munnen och ta i lite extra sista sträckan när hon springer mot mig. Hon svarade väldigt bra på att jag tog i och sprang mellan targets också. Himla kul också!
Vi körde lite inkallning med ställande där Kellan fick springa och leka med Sara efter ställandet. Lite tendenser tll dåligt tempo i ställandet, så jag får nog vara extra noga med att inte ge ställande-kommando om hon inte tar i. Har ställt upp 2 koner och filmat stoppsträckan. Tycker det ser bra ut, hon tar 2-3 små steg bara tyvärr. Men vi jobbar på det. Slitig övning, så man vill ju vara lite försiktig.
Fjärrdirigeringen har varit lite infekterad. Någon ond cirkel av miljöpåverkan och press från mig?
Hur som helst, måste jag försöka vara mer lättsam och få henne att känna sig mer förväntansfull när jag lämnar henne, går emot henne och ifrån henne. Samt berömma henne mer verbalt vid bra utföranden även om vi forsätter kedja i momente.
Tycker hon kändes bättre idag än i söndags iallafall.
Fotgåendet är så svårt med den här hunden. Hon kan gå så fint, men det är det här med ljud. Otroligt frustrerande. Men min tanke är att fokusera helhet med henne, gå länge i tid, inte belöna så mycket utan mera bara hitta ett lugn i det hela. När hon ljudar just nu lägger jag till ett omvänt lockande. Tycker hon är mer ljudlig just nu, skendräkten möjligtvis som stör.
Några få snea sitt, men helt okej i övrigt. Fokus Helhet, så ska vi nog långsamt ta oss till målbilden. Pepp!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *