att våga vilja vi****?

2013-10-31 12.58.34
I fredags var jag på en föreläsning om mental träning för Frida Wallen.
Mycket bra var det och skrattade nästan så jag grät stundtals. Men i det roliga så fanns ett allvar och att jag måste ta mig i kragen när det kommer till mental träning.
Att våga ta på det jag vill ha i tankarna och att våga säga mina mål rakt ut.
För att inte tala om att ta tag i hjärnspöken, mentala förberedelser som inte bygger på att det inte kan gå sämre än åt helvete iallafall.
Så med lite verktyg som Frida gav mig så ska det nog kunna bli lite bättre fason på det där.
Tobbe är borta  helgen så jag passade på att sova länge länge idag. Ända till 12 till och med.
Det har jag inte gjort på många månader.
Sedan gosade jag och tjejerna i soffan, pysslade lite inomhus med ditten och datten innan jag fick fason på mig själv, snörde på skorna och åkte till grusplanen för dagens träningspass.
Satte klockan på 11min per pass och höll mig bra till det.
Körde Kellie först, vi jobbade med transporter fram till ett moment, kontakttagande innan momentet börjar och allmänt open-mind träning.
Hon svarade bra på ett smaskande ljud som kontaktljud och upplägget verkade passa henne bra.
Lagom lätt och svårt.
Svårast va att sitta kvar med hjärnan i behåll när jag kastade apporten så det ska vi jobba vidare med.
Dodden fick träna fart, fjärr, ink med ställande-grundträning och rutan.
Jag smög in en mindre länk med apportering, fotgående transport och en klass III ruta. Gick finemang, mitt mål är att hon inte ska bryta av i trav bakom mig bara, men det gjorde hon.
Får inte riktigt bukt på det där, samtidigt så gillar jag bakom-ingången.
I inlärningen av ställandet i inkallningen vill jag gå långsamt fram. Jag vill att hon ska förstå att det lönar sig inte att sakta av innan, jämn fart annars får hon inget kommando.
Nu säger jag backa och förstärker att hon fortsätter backa några steg.
Det är en längre stoppsträcka än så länge, men ska försöka ha tennisboll så jag kan kasta bollen bakom henne. Sedan funderar jag på att kombinera det hela med kommandot sitt i inkallningen så att hon aktiverar ryggmusklerna mer. Ser ogärna att trycket ligger på frambenen och bogen pga hennes skada.
På Kells andra pass så drog jag fram vittringspinnarna och premiären för utomhussök var igång.
Hon valde rätt pinne alla gånger, men släppte pinnen när hon kommit fram till mig. Något avlämnande var inte att tala om. Men det får vi fixa separat bara.
Idag blev jag faktiskt rätt sur på henne, ljuden känns som ett splittrat fokus. Allt ska hållas koll på, prylar, omgivning och så vidare. Vilket gör att hon inte riktigt koncentrerar sig på det jag ber henne om, inte helhjärtat. Då ljuden kommit lite i sådana situationer så skällde jag lite på henne och sedan gick det minsann bra att koncentrera sig. Kändes lite jobbigt efteråt, vill inte va sur i min träning.
Sedan känns det så tabu att säga åt hunden i träningen. I vardagslydnaden säger jag ju åt henne, men inte riktigt i träningen. Men ja det fungerade, hon får ju skärpa sig lite tycker jag liksom. Ibland känns det som att det är en del spel för gallerierna på den här hunden. Hon är nog inte så känslig som hon låtsas va. Hon är ju en mjuk hund när det kommer till minnesbilder, men hon är en slug liten räv som lindat mig runt sitt lillfinger…
Imorgon blir det träning med Malin på förmiddagen och med ett annat gäng på eftermiddagen.
Blir nog givande!
Hoppas kunna plugga lite körkortsteori på eftermiddag/kväll också.

One Reply to “att våga vilja vi****?”

  1. Har samma problem med grimm i koncentrationen. Blir han för störd gör han momenten halvdant. Vilket irriterar mig då jag vet att han kan utföra de bättre. Och blir jag irriterad blir han låg å då blir allt värre. Ond cirkel de där:(

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *