Att börja om från början.

Om någon frågat mig 2005 när jag stod där med min labbevalp om vart jag skulle vara nyligen fyllda 22 år. Inne på min 4e hund, boendes med min sambo, sadlat om till border collie från tankarna på labrador, malinois, cattledog osv. Att jag skulle ligga och sakna Jack men veta att han är 15min bussresa bort, att jag skulle skjuta bort tankarna på Tengil för det mesta och enbart tillåta mig att tänka på cattledogen Tengil vid utvalda svaga och starka stunder.
Om någon skulle ha föreslagit detta scenario så hade jag nog bara viftat undan dom med ett kaxigt leende.
Jack 8 år

Nu är jag dock här. 

Har funderat på hur människor gör, hur unga människor kan ha haft så mycket hundar, hur de orkar börja om från början hela tiden. Vända blad och börja om.
Lära känna en ny individ, lära upp en ny kärlek, träna, leka, kämpa, låta det mesta upprepa sig och se vart man tidigare gjort misstag längs vägen men det finns ingen återvändo för att ångra dom.
Hade inte riktigt sett det framför mig att jag skulle ha startat 4a hundar i lydnadsklass 1 och ha en 5e under upplärning. Förstår inte riktigt hur jag hittar motivationen till detta. Trodde då när jag stod där 12-13 år att Jack var mannen i mitt liv.

På något sätt är det kul iallafall, kanske inte att behöva börja om från början, men att livet spinner på ändå fast man en gång var 17 år, 17 år i staden, där man växte upp och så.. 
Fast man inte förstår hur man hamnade där man hamnade, nyss fyllda 22 och allt.

5 Replies to “Att börja om från början.”

  1. Haha! Vad kul att du gillart, är det särskrivningen, stavfelen eller meningar där ord saknas som är roligast? 😉
   Brukar skratta för mig själv när jag läser ibland och undra varför jag har sådan otur när jag tänker 😉

 1. SV: Jomen visst hade det varit kul med lydnadsträning. Vi är alltid och flänger på olika klubbar och jag är även riktigt sugen på att dra med terror till en innomhus hall!
  Däremot har vi mycket vardags lydnad kvar att jobba på med damen och vi har rätt mycket delade åsikter om livet hon och jag.

 2. Det är så sant som du säger , har tänkt liknande tankar idag faktiskt. Lustigt att gå in på din blogg å se saa tankebanor.
  Brukar tänka att det ändå är bra att man inte vet vad framtiden bär med sig. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *