Att blogga

DSC_9912
Inte skrivit sedan i mars och det är egentligen inga konstigheter. Jag har behövt prioritera annat och min dos av sociala medier har jag gott och väl fått via tex. Instagram. Ju längre tiden går från det att man skrivit sitt senaste inlägg, desto motsträvigare är det att skriva ett nytt. Det är svårt att sätta fingret på vart man ska börja och vad man vill berätta? Somliga återkommer med en rejäl sammanfattning. Egentligen vill jag kanske det också?
Men vill man berätta ALLT så blir det också ännu svårare att “sätta pennan mot pappret”.
För vart börjar man och vad vill man ha med och vad ska man utelämna. Så där är det. Jag klandrar inte mig själv för att inte ha skrivit något. Inget “dumma mig som inte bloggat på så länge”; “nä skärpning nu, nu måste jag börja ta tag i bloggen igen”. För man känner sig så pressad hela tiden varje dag ändå och varför då lägga på mer press på något som man eg. gör för sig själv bara för att det är lite roligt.
Jag tycker om att blogga, egentligen, gjort det från och till i många år i med och motvind.
Det tråkiga med internet är att sidor försvinner och där även materialet med allt man skrivit och delat med sig av.
För att inte glömma alla gånger man snabbt velat vända blad och “bytt” blogg. Jag har kvar mina “dagböcker/träningsböcker” men när man hoppar lite fram och tillbaka däremellan så blir det lite svårt att hitta tråden när man läser i efterhand.
Hur som helst, ni som läser träffar mig i regel ändå och ni som inte gör det, mitt liv rullar på i ur och skur. Det har varit lite skurigt och tungt från och till under våren men nu känns det som att jag äntligen står på mina egna ben igen. Det känns som att jag städat ur alla skelett i garderoben och att det går att blicka framåt utan att känna sig jagad av sitt förflutna.
Så kanske har jag ro att skriva mer framöver? Troligen inte. Men det kanske inte behöver gå mer än 3 månader emellan varje utkast. Man behöver ju inte skriva en roman varje gång. 😉
Slut och Stängt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *