År 2013

Att sammafatta och knyta ihop säcken för år 2013 är något jag planerade att göra nu.
Det har varit ett roligt, svårt, givande, tagande och utvecklande år.
Det finns ingen anledning att skriva om det jobbiga, det är ändå inte det man ska minnas i det långa loppet. 😉
DSC_1401
Jag har jobbat mer än mycket och det med mycket hundträning, planerande och pysslade har tagit på krafterna. Samtidigt så känns det i efterhand så jäkla bra när jag bara tänker tillbaka hur mycket som har hänt det här året.
Året började med en fortsatt rehab för Dot, vi var på Väsby Djurklinik och vattentraskade ett flertal gånger under januari och februari.
För det mesta så var hon fin och ohalt även om något stapplig men det såg ut som att det gick åt rätt håll. Då var det ovisst hur det skulle bli med Dodden, men som tur var hade jag Kellie att trösta mig med ifall att.
20121218-160125.jpg
Dot fyllde 5år 6 januari och firades självklart med pompa och gotte. Ska jag citera mig själv från då så skrev jag:
Idag fyller min underbara Dot 5 år
I snart ett år har du funnits hos mig genom alla förändringar och dalar som berg.
Precis som Izabelle tackar Diva för att ha räddat hennes hundintresse är det Dots förtjänst att jag har kvar mitt.
Hon är en trygghet och jag hoppas hon får bli frisk och förbli hel så vi kan fylla alla kommande år med så mycket härligheter som bara går.
Grattis på födelsedagen världens bästa Pottis <3
DSC_7339
Jag bokade en del träningstider i inomhushallen i Väsby och det blev rätt lyckat om du frågar mig. Vi fick till en hel del bra träningar och slapp halka runt utomhus.
Kellie fick till en hel del bra passivitetsträning och träna på att träna likväl som Doddo fick vara med men utan att göra mer än vad hon klarade av.
Förutom hallen så tränades det en del i ridhuset i Solna också, allt som allt en rätt träningfylld vinter för att vara vinter minst sagt.
träning
I Väsby var Jag och Tobbe på möte med NCC och bokade vilket tema som vår nya lägenhet ska ha, ansvarig var ju sådär om jag får säga det själv.. Men har man en kille som inte direkt drar sig för att fippla och greja hemma ändå så stressade vi inte upp oss över det direkt.
I februari så tog vi en spontantripp till Risberg – Dalarna – för att återhämta oss lite från Stockholmstempot, hur mysigt som helst! Vi promenerade längs vasaloppsspåret och hundarna njöt. Doddo blev som en liten valp nästan, men man fick hålla lite koll så hon inte tog ut sig.
risberg
Under mars månad så var det lite extra tungt, Tobbe var på läger i SydAfrika i 17 dagar och jag var ensam hemma i lägenheten. Väldigt ovant var det, att vara helt ensam så och inte kunna nå varandra nästan alls.
Jag passade på att ta en del körlektioner för att fylla ut tiden, Ibland är det lite extra bra att ha mycket att göra på jobbet.
Sista helgen i mars så for jag, Alba och Amelie på en heldagskurs i fritt följ för Anna Larsson.
Mycket givande på alla plan. Man var dock heeelt helt död på hemvägen. Ibland är det bra att inte ha körkort så man slipper köra.
Under April månad så tränade vi mycket, både i hallen och ute, umgicks med vänner, njöt av att Tobbe var hemma. Planerade för en lydnadsstart och för sommaren.
Det är lite dåligt med anteckningar här, jag mins det helt enkelt inte så bra.
936754_10151395589932096_637108827_nUnder maj månad så var det äntligen dags för lydnadsdebuten med Dot.
Vi planerade en start den 15 maj på Järfälla Bk. Nervös som sjutton var jag, oroade mig i flera dagar. Sedan fick jag något tokigt infall helgen innan och sent på kvällen efteranmälde jag mig till en 1a på hemmaklubben Kista och på morgonen stod vi redo för start.
Det började bra med lottning, men sedan när vi stod där på platsliggningen så ser jag glimten i tantens öga och så lägger hon sig och börja rulla…. haha.. jadu.. tantalur.
Tråkigt med en nolla men sedan så gjorde vi ett riktigt fint program, det räckte inte till ett 1a pris, men det gjorde inget.
På onsdagen veckan efter så stod vi där igen, lika om inte mer nervös, men hon satte platsliggningen, såg dock nästan lika finurlig ut.. Och sedan var vi start 1 eller 2 tror jag.
Allt är som ett blurr, men jag mins hur jag storlog när vi var klara med ställandet. De andra två var säkra kort och när vi på prisutdelningen fick vårt namn utropade som vinnare så vart det mest ett virrvarr av rosa moln och tankar om att de måste ha räknat fel.
Att vi var ett helt gäng och att det gick så jäkla bra för alla, det gjorde inte saken sämre.
Helt insane kändes det!
191p och placering 1
20130516-073215.jpg
I övrigt så höll jag lite allmänlydnadslektioner för en tjej och hennes malamute. Superfin liten tjej och superkul var det att på finula och tänka till med en för mig rätt okänd ras. De utvecklades fint och jag hoppas få se mer av dem under 2014.
Under Juni var det mycket studentfiranden och jag som aldrig kan hålla känslorna i styr hade inte helt torra ögon. Många fina vänner som äntligen kunder ta steget vidare och verkligen börja sitt liv. Det är stort och jag minns så väl och så inte väl min student. Helt klart en av de bästa dagarna i mitt liv.
Under juni så är det även Sm i lydnad och hur mycket jag än önskade att jag var där så va det sjukt bekväm att sitta hemma i soffan och spana. Tyvärr lite taskig mottagning från och till.. 2014 så vill jag dit!
20130616-115829.jpg
Dagarna gick snabbt och från ingenstans var det midsommar, midsommar firades med Annie, Helen, Kenny och Tobbe. Vi umgicks, åt god mat och picknickade på lillhersby gård i Sollentuna. Sjukt smockat var det, men sjukt härligt ändå.
Det tråkiga var bara att kvällen mellanlandade på Albano Djursjukhus då Buffen insjuknade hastigt. Efter några timmar där så fick vi åka hem iallafall och kvällen avslutades bra med massor med tjattrande och gott att dricka.
I slutet av Juni så följde jag med Malin och pussade på valpar, hennes lilla ila var hur söt som helst, efter Kelliegården Khim och Navalls Jax – vart nästan lite sugen på en egen. 🙂
I juli så bokade jag in en till start i lydnadsklass I, vi skulle åka och tävla på BroHåbo. Lika nervös som alltid var jag. Det var en kvällstävling och snällaste Rebecca som också skulle tävla lät mig åka med. Tävlingen gick bra men jag hade en något sämre känsla, vi fick bra poäng, men domaren kändes lite hård. Men bra poäng efter förutsättningar ändå.
Precis när jag stod redo att köra så tog de paus… uppvärmd och klar fick vi ladda om lite.
Men det gick vägen, 1a pris och vinst!
184p och 1a placering
Doti
I slutet av juli så körde vi en kort semester på Gotland och vilade upp oss. Hur härligt som helst, jag älskar verkligen gotland. Räklådor i Katthammarsvik och upptäcksfärder längs stränderna.
DSC_9316 DSC_9352
I början av augusti så åkte jag och Jenny på Skutskärscupen, vi bodde på en urfin camping i Skutskär och skulle köra en 2 dagars tävling. Jag var urpepp på att åka men desto nervösare kring hur Dot skulle klara en två dagars tävling i varmaste sommarvärme.
Oroad hade jag dock inte behövt vara, för när vi sladdade in på parkeringen en halvtimme sen och nästan kastades in på plan så gick det så jäkla bra ändå och vi slutade på 196poäng, helt insane. Vi vann hela klassen! Lyckan var obeskrivlig! Vi var färdiga i klass I!
LPI That’ll do Dot! Hela helgen flöt på riktigt bra, vi åt gott, sov gott och badade i kanalen.
Dag två hade vi en till start, men jag valde att ta det som en träning, la en fin plats och gjorde sedan en ingång på plan och ett kort fotgående och sedan belöning. Det var hon värd den lille. Jag fick dock höra lite på skoj av domaren att han var lite besviken över att vi bröt. Hans fru hade dömt dagen innan och han vart tydligen imponerad. 😉
196,5p och 1a placering
LPIDot
6e september så firade jag och Tobias 2 år tillsammans. Vi gick och käkade och på Bio, som vår första dejt för lite mer än 2 år sedan. Världens bästa Tobias, jag kan inte med ord beskriva vad han betyder för mig. Han ställer alltid upp och finns där när man behöver honom.
DSC_8511
22 september så var vi på Mälarmårdens Young Handlers KM, sjukt kul! Doddo hjälpte till en del, men i stora drag flyttade ett gäng tjejer 5st går längs en bana med slalom, delning, vi skulle hålla dom på en specifik plats och sedan skicka hund eller människa på hämt.
Sjukt kul dag och mitt pepp på vallning ökade ordentligt där!
IMG_0126
27 september så fyllde lilla Kellie 1 år och firades med ännu ännu mer kärlek än vad hon vanligtvis kräver. (A lot!) Lillkisen var tävlingsmyndig fr 2 månader sedan men ingen stress, vi tar det som det kommer. Helt sjukt dock att Dot skadades för 1 år sedan och Kellie föddes för lika länge sedan.
Dots skada verkade dock ha läkt ut rätt bra, hon kunde visa förändringar i steg och humör vid överanstränings så det gällde att vara nog med allt och hålla ordentligt med koll.
Michelle Kellie
¨
I oktober laddade vi för en start i lydnadsklass II, vi tillbringade en helg i Risberg för höstmys, hundträning och cider/öl och brasa. Underbart!
Kellie var iväg på Barmarks SM med Ramona slutet av oktober och imponerande nog tog de en 4e plats. Sjukt kul och jag kan inte med ord beskriva hur rörd och stolt jag är över mina fina fyrbentning och min fantastiskt starka vän.
1380811_10151970411987220_2129449168_n
27 oktober, 4 månad efter första start i lydnadsklass I, så fann vi oss där igen. På BroHåbo redo för ett nytt lydnadsprov.
Allt klaffade inte, vi höll på att tappa oss i början av Fria följet, inte tränat så bra på att starta med språngmarscher. Fjärren trasslade lite men vi tog oss runt och i mål.
På en tredjeplats och 180p tog vi oss imål. Sjukt bra ändå! 😀
Vi tränar på, men drar inte upp i klass III ännu utan sattsar på ett till LP där istället.
5491607_orig
I november drog vi igång med inomhusträningen i Väsby igen, sjukt nice att slippa geggan.
Några gånger har det bara varit jag och Rebecca och andra gånger har vi varit fler.
Skönt att kunna hålla igång ordentligt. Några tappra gånger har vi tränat i geggan, köld och blåsten, men det är så bekvämt med hallen med lampor och speglar.
inomhus
Hela hösten har varit sprängfylld. Fullt upp med jobb, rasande mycket att göra och dagarna har flugit förbi utan dess like. Jag har druckit så sjukt med energidryck för att kunna orka med. Men på något sätt har nog allt slit varit värt det ändå.
Utan alla härliga vänner, min familj så hade framgångarna nog uteblivit. Så att skriva att jag är tacksam för alla peppande ord, för alla extra minuter och för varje lyssnande öra, det täcker det inte riktigt. Men ändå vill jag passa på att skriva tack, ingen nämnd, ingen glömd!
Av 2014 så ser jag fram emot min och Tobias nya lägenhet, inflytt slutet på januari, jag ser fram emot härliga stunder, träningar och tävlingar med hundarna och jag ser fram emot att bli en ännu starkare och gladare person. #såmycketbättre
 When life puts you in tough situations, don’t say ‘why me’ say ‘Try me!
IMG_0303

16 Replies to “År 2013”

 1. Du får inte dricka så mycket energidryck..det är inte nyttigt.
  😉
  Vilket underbart men händelserikt år. Tänkte blogga jag med men roligare läsa andras. Nästa år ska vi hitta på massa fortsatt bus! Hoppas jag flyttar så vi kan bo i min egen fårhage!
  Tack för lånet av kelliboo…nästa år blir kul!
  Kram och tack för i år!

 2. Vilken comeback Dot gjorde, ni verkar haft ett fint år alla tre!! Nästa år hoppas jag att vi kan få ihop lite träningar, behöver någon att analysera fjärr med nu när Sara lagt av haha! 😀

 3. Vilken härlig återberättelse av ett härligt år! =D Du & Dot har verkligen gjort riktiga toppenprestationer på lydnadsplanen, ska bli så kul att få se er fortsatta utveckling, och få se lilla snesnoken äntra tävlingsbanan! =D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *