Alla helgonna i Risberg

DSC_0692
I fredags efter jobbet hämtade Tobias mig och Kells vi pendeln och sedan begav vi oss upp mot Risberg för en härlig helg med Tobbes familj och släkt.
Risberg ligger precis vid Vasaloppet och skogen runtom är en dröm.
Stugorna har en stor grästomt – perfekt för hundträning – så vi har hållit oss väl sysselsatta hela helgen.
Grillat korv vid brasan, tränat hund och invigt mitt lydnadshinder, druckigt och ätit gott, promenerat i skogen och givetvis plockat lite kantareller.
Kellie har lekt med Tobbe småkusiner hela helgen och gjort fina framsteg. Hon blev skrämd när hon var mindre av barn som trillade nästan på henne i tunnelbanan. Det har dock blivit mycket bättre och hon har börjat inse fördelarna med barn. De tappar godis hej vilt, de vill leka utan slut och skrattar bara när hon hoppar eller försöker pussas. Speciellt Tobbes 7åriga kusin Robin som har lika mycket energi som Kellie själv.
Tjejerna har sprungit som tokar så trodde inte de skulle vara så träningssugna, men tji fick jag. Kellie orkade givetvis lite mindre än vanligt, hon är ju inte lika rutinerad som Dot och jag tränar generellt inte lika mycket eller länge med henne ännu. Hon är ju bara ett barn 😉
Hon har dock ändå imponerat på mig i helgen. Jag har tränat en del på olika grunder som känts så långt ifrån själva momenten som det kan komma. Men steg för steg så
börjar en helhet ta form och ja det är bara så förbaskat kul och häftigt.
En sådan liten sak som att jag och Kellie länkat ställande, sättande och läggande efter varandra i frammåt marsch och hon satte dom så jäkla fint. Inte perfekt, men det går åt rätt håll. Sansat, rakt och bra signalkontroll ;D *hög på lydnadsträning”
Dot har gjort fina framsteg i fjärrträningen, jag låste mig, notera jag låååste mig, i tanken att jag aaabsolut inte ville ha handkommandon i fjärren. Men tji fick jag för det ska jag visste.
Det är det som har funkat och det blir bättre och bättre.
Något fotgående har vi knappt orkar bekymra oss med utan vi har mest tränat pepp, omlärning av ingång, hopp (såklart!) Apport  och så rutan.
Jag gjorde en lite lurig ruta idag, gräsmattan gränsar till en fd åker som nu har kanske 10-20cm högt gammalt gräs,  lite efter att åkern börjar la jag ut rutan så att det blev en övergång. Placerade targeten i rutan som omväxling för att de skulle få förstärkt att de sökte sig rätt.  Doddo var lite tokig först och tänkte komma tillbaka med rutbandet.
Men sedan fick vi till lite bra skick både med konskick-länk och vanliga.
Kelliebo hittade rutan snyggt på första den sparven så hon fick lite andra klurigheter med konskick utan att jag släppt vidare till rutan med mera. Älskade lilla hund!
Något jag tror vi kommer få lite svårt med är följsamheten inne på plan. Hon är väldigt avsökande just nu så i vintern ska vi nog ha kampanj på störningträningen och jag får vara vaksam för att hon inte får hamna i låsningar.
Det blir nog ganska bra med lite mer fokus på fotgåendet blandannat.
Jag ser verkligen fram emot innesäsongen och allt småpill som man nu utan ursäkt kan fördjupa sig i. Börjar klia i fingrarna för Kellies tävlingsdebut, Till våren kan jag nog inte hålla mig längre. Bästa bästa lilla sparvungen <3
Här kommer lite bilder från helgen
IMG_7526 IMG_6834 IMG_8933 IMG_6390

One Reply to “Alla helgonna i Risberg”

  1. Vilka fina västar! Vill ha!
    Kom på nu när jag läste att minis uppsitt i fjärren var sega men jag jobbade bakom henne! Hade jag glömt.
    Debut med småbarnen i vår låter som en plan! Längtar. Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *