Dots utvecklingskurva

Igår mötte jag upp Emma och Mingla, Rebecca och Runa och Marielle med Diva och Kiros på SSBK för träning. Vädret var riktigt toppen höst-hund-träningsväder så både Dotten och jag var superpeppa.
Med fin attityd började vi med lite frivilliga ställanden med fokus på att belöna upp studdsandet för att få fram lite mer distinkta stopp. Funkade mycket bra men tappade lite intensitet när hon blev lite tröttare så jag la in en längre paus efter det.
Hon har en ganska bra förståelse för att stå still när hon stannar så det här kommer nog bli jättebra tror jag.
Hon fick springa två inkallningar också och farten var på topp! Behöver bygga värde i att springa snabbt emot mig, så vi gör sällan några ingångar än så länge.
Efter ett tagg bytte vi plan då det luktade så på SSBKs ena plan. Måste vart efter lervällingen från förra helgen, såg lite bilder från agilitytävlingen på facebook och det va inte nådigt. Såg dock rätt bra ut igår så den repar sig nog fint hoppas jag.
På andra planen så körde jag en liten “spring-övning”. Ett hjälpmedel för att kunna få till fler snabba repetitioner i högre fart. Än så länge är det inte ett färdigt hjälpmedel, men hon verkar tycka att det är kul och har provat att be om ett “ligg” några få gånger hittills med blandade resultat.
Idag blandade jag in apporten i den träningen, så hon ska springa runt en kund och greppa apporten på tillbakavägen. Hon missade den 3/10 gånger skulle jag tro, vilket jag tycker bådar gott. Bättre fart önskas ibland, men det kanske kommer desto högre värde för apporten som hon skapar.
Hon hade en rätt tråkig inställning till träapporten i våras när jag köpte henne, men nu börjar hon peppa till faktiskt.
Efter en till paus så körde vi ett längre fotgående, gick riktigt bra. Samlat men med tryck!
Än så länge kör vi knappt några halter, men har en ide om hur jag vill gå vidare och göra in det.
Hon kan falla ut lite i helt om svängen, så det ska vi jobba med.
Då hon gått så bra den senaste tiden så bestämde jag mig för att chansa lite och köra en länkning med kommendering. Så ett fritt följ och ett läggande under gång plus en mindre förflyttning innan fritt följet och mellan FF och läggande under gång.
Det kändes riktigt fantastiskt faktiskt, hon var med, svansen va i topp. Trängde lite, men det va precis den här känslan jag är ute efter. Hon höll flaggan i topp hela länkningen och vi avslutade med lite kast med favorit frisbeen. Supernöjd!

Hon har verkligen växt i mina ögon lilla Dotten, hon utvecklas hela tiden och jag tycker hon tar för sig mer i träningen nu och ger mer men framför allt vill mer. Ska ta och försöka filma lite snart så att jag verkligen får se hur det ser ut. 🙂
Slut och Stängt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *