3e starten

Igår körde vi lydnadsklass I igen, den här gången på Mälarö Bk.
Det var en mindre tävling så jag tänkte att miljö och upplägg skulle vara lagom men ändå så blev det inte som jag tänkt mig. Kellie har inte känts helt i fas i träningen i veckan så jag kände mer eller mindre bära eller brista.
Vi började med en klockren platsliggning. Bra nedläggande, hakan i backen, bra uppsitt. Fullpott!
Tandvisningen gick inte som den brukar, men vi fick fullt ändå.
Sedan specialdelen, vi fick startnr ett. Vi fick vänta lite och jag värmde henne lite granna men ville inte ha henne så högt ifall att ljud skulle komma.
Tyvärr tappade jag henne typ helt när vi kom in på plan, hon satte på radarn och jag blev stressad av tävlingsledaren. Vi genomförde fotgående, läggande, inkallning men när hon sedan la sig på ställandet så kändes det ovärt att köra vidare så jag gick av och belönade istället.
Finns många anledningar till utgången, men egentligen gör det samma att vi inte gjorde någon bra tävling, hellre sånt här nu i lägre klasser så vi får det att fungera sedan.
En träningsplan är satt, däremot så tror jag vi skippar tävlingar nu i några veckor. Hade tänkt köra UDM men det känns ovärt nu när vi har så mycket att träna på. Ett LP ska vi dock ha, man håller sig till planen!
Summan av kardemumman, det finns massor med bra att ta med sig från dåliga tävlingar också. 🙂

6 Replies to “3e starten”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *