2år – talangtruppen och vallning

Igår fyllde världen bästa kompis 2 år!
DSC_5794En helt fantastisk liten hund och även om jag verkligen försöker att inte låta henne betyda för mycket så har hon nästlat sig in i mitt hjärta.
Vi har haft ett fantastiskt år på så många sätt och jag känner stor iver och mycket hopp inför alla kommande år.
Idag fick vi reda på att vi är första reserv till Svenska brukshundsklubben talangtrupp i lydnad.
Jag tvekade mycket inför att söka, men min träningsgrupp gav mig massa stöd och tillslut så gjorde vi det bara. Jag känner mig stolt över att vi ens sökte, att våga kasta sig ut när man vet att man kan få avslag. Men vad har man egentligen att vinna på att försöka? Allt såklart!
Känns jättekul även om vi inte fått en ordinarie plats, ännu (håll tummarna), men det blir någon form av erkännande! Någon form av keep-going, ni är på rätt spår! Det är fantastiskt!
Idag så åkte vi till Christer och tränade. Jag har tränat för honom innan vi fick våra få och det kändes fantastiskt att kunna få visa upp vad vi lärt oss under våra månader med egna får.
Kellan har inte fått valla sedan vi skickade fåren på slakt för några veckor sedan, men särdeles ringrostig var hon inte, möjligen jag.
Så vi jobbade med mycket fösning, fösning, det som varit svårt innan. Hon gjorde det jättebra, fick jobba lite i fålla, små flanker, höger och vänster funkade sådär idag och det är hon i vanliga fall väldigt stark och styrbar i. Men i övrigt över förväntan. Tror hon i stora drag kommer få vila från vallningen tills nästa säsong börjar. Att träna någon gång ibland är inte min stil, jag tar hellre tag i att slutföra VP och IK1 träningen till våren när jag kan träna intensivt igen.
DSC_5706 DSC_5583 DSC_5743 DSC_5734 DSC_5657 DSC_5658

4 Replies to “2år – talangtruppen och vallning”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *