20 punkter om Pickis

Nu när vi går den här kursen för Anne Dahlin så fick vi i uppgift utöver att träna även att fundera lite på våra hundars egenskaper. Tänkte att jag skulle ta mig en funderare över Kellie också men jag tänker att jag börjar med Pickis!
20 egenskaper, vart börjar man? och hon är ju så ung osv? Ja ja, nu kör vi.
* Glad – Peak är så himla glad i allt vi gör, tar allt med en klackspark! Hon blir nästan lika glad oavsett hur jag belönar eller till och med om jag inte belönar.
* Energisk – Peak är hela tiden 120% igång, upp i luften, på språng med mera. Hon har där inte riktigt lika lätt för att stanna i stadga eller hålla en tanke en längre.
* Osocial/reserverad – Peak är inte så intresserad av nya människor eller hundar. Påverkas i regel inte av det i träningen men det kan dyka upp någon person eller någon hund som hon inte är helt avslappnad runt. 
*Älskar kamplek, kampar gärna med allt möjligt. Är inte så brydd om vad hon tar i munnen.
*Lite apporteringsgalen, apporterar gärna saker i tid och otid, kan bli ett problem
*Tyst, för det mesta, har hört något skall då och då när hon varit lite galen, men hon verkar inte ha fallenhet för ljud eller den typen av frustration.
*Av och på knapp – Hon har oftast lätt att slappna av när hon är med på kurs, kan skälla när hon sitter uppbunden, men slutar om man säger till. Hon känns inte som att hon har en stress i sig, ingen negativ stress iallafall känns det som.
* Lätt för att lära, kopplar lätt ihop ett och ett, än så länge inget negativt som i lär sig fel saker av sig själv. 
*Följsam – Peak är väldigt intresserad av mig och vad jag har för mig när vi tränar, hon vill veta vad jag har för mig och hänger med mig hela tiden. Inte som med Kellie som pejlar av och dras till nya uppgifter utan mig.
*Hungrig – Peak är galen i mat. Jättegalen! Jag skulle nog nästa säga
* Hon blir lätt laddad när det är hennes tur och kastar sig runt i luften och vill göra allt på en gång. Det är positivt för att hon är peppad och vill träna med mig, men det är inte bra att börja träningen med den överenergin. Kommer behöva jobba med att hitta ett lugn där.
*Hon lyssnar på signaler och vill verkligen göra rätt utan att bli för övertänksam eller för slarvig
*Peak jobbar gärna nära mig, väldigt nära, visar lite tendenser till att ha svårare att jobba ifrån mig. Inget jag tror kommer bli ett problem men som jag nog ska ha med mig och stärka upp.
*Slappnar hittills av väldigt bra i kvarmomenten. Tror det är den viktigaste grunden i kvarmomentet innan man lägger på detaljer. Kan de ligga avslappnat som grund så finns det alltid att falla tillbaka på.
*Något tankspridd från och till och glömmer bort vad vi håller på med. Men det är nog mest åldersrelaterat.
*Visar hitills inga tendenser till att ha svårt för länkar eller att jobba länge, hon bara hänger på.
*Visar tendenser till eye och att ha lätt för att huka sig/lägga sig. Får ha detta i åtanke i allt för att undvika låsningar eller odistinkta rörelser.
*   Impulsiv, handlar först tänker sedan, kommer behöva lägga mycket tid på stadga i moment.
* Väldigt öppen i huvudet och lättsam som hund. Hon ser inte allvaret i särskillt mycket.
* Tar sig an nya utmaningar med självförtroende och en klackspark. Modig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *